+40 374 885 693

Sacii pentru reciclabile se pot ridica de la primăriile din Zona Metropolitană Oradea

Clienții RER Vest din Zona Metropolitană Oradea își pot ridica sacii galbeni și albaștri pentru depozitarea deșeurilor reciclabile de la primăriile de care aparțin.

Rolele cu saci au fost distribuite deja administrațiilor locale din Zona Metropolitană, împreună cu calendarele de colectare pentru anul 2024 și cu listele clienților beneficiari. Preluarea sacilor se face de către titularul de contract, în baza cărții de identitate, de la birourile primăriei de care aparține acesta. Menționăm că în fiecare rolă cu saci albastri sunt 15 saci, iar cea galbenă sunt 25 de saci.

Rolele galbene sunt destinate colectării deșeurilor din plastic și metal, cum ar fi PET-uri (clătite și strivite), recipiente de gel de duș/șampon/săpun lichid/detergent (clătite), caserole din plastic (clătite și/sau strivite), doze din aluminiu (clătite și strivite), capace din metal, recipiente TetraPack (clătite și pliate), folie din aluminiu, folie din plastic, pungi din plastic.

În sacii albaștri se depozitează deșeuri din hârtie și carton, precum ziare și reviste, maculatură (legată), cutii de pizza (pliate), hârtii și cartoane (curate și legate), cartoane de ouă (pliate), ambalaje din hârtie și carton ale diferitelor alimente (curate), cutii din carton (pliate).

Le reamintim clienților că pe lângă acești saci pentru deșeuri reciclabile, în dotarea localnicilor din Zona Metropolitană Oradea se mai află și o pubelă verde în care se colectează ambalajele din sticlă (fără capace), precum și o pubelă neagră pentru deșeuri reziduale.

INAPOI LA STIRI