+40 374 885 693

RER Vest, ADI Salubris Alba și primăriile vor verifica, în teren,  respectarea regulilor de colectare separată

După introducerea colectării deșeurilor reciclabile din saci galbeni în mai multe localități din mediu rural, în zonele de operare RER Vest – RETIM,  asocierea, administrațiile locale și ADI Salubris Alba încep verificarea, în teren, a felului cum sunt precolectate și depozitate deșeurile.  

În perioada următoare, echipaje formate din angajați RER Vest, reprezentați ADI Salubris Alba și ai administrațiilor locale vor parcurge localitățile în zilele de colectare a deșeurilor reciclabile, pentru a se asigura că utilizatorii serviciului de salubrizare cunosc și respectă regulile de colectare separată.

Le reamintim clienților asocierii RER Vest – RETIM că, în cazul în care sacii galbeni primiți nu sunt suficienți pentru cantitățile generate în gospodărie, le este recomandat  să depoziteze deșeurile reciclabile și în alt tip de sac, fie și colorat, cât timp este transparent și permite vizualizarea conținutului.

Dacă sunt depozitate în saci de culori închise, opace, deșeurile reciclabile pot „ascunde” inclusiv deșeuri reziduale, iar astfel, efortul de colectare separată devine inutil, după amestecarea acestor două fracții. Motiv pentru care echipele de control vor atenționa oamenii și le vor explica care sunt variantele de depozitare corectă a fracției uscate.

Acțiunile de verificare vor continua în toată luna septembrie, urmând ca, din data de 1 octombrie, pentru a evita contaminarea deșeurilor reciclabile cu cele reziduale, echipajele asocierii să nu mai ridice, în ziua de colectare, deșeurile depozitate în saci de culori închise, opace. Acești saci vor fi marcați prin aplicarea unui autocolant, care conține un avertisment că sacul este de o culoare închisă și nu permite vizualizarea conținutului. Deșeurile din acești saci trebuie separate corect într-un alt tip de sac, fie cel galben,  fie un altul colorat, transparent pentru a putea fi colectate ca deșeuri reciclabile în săptămâna dedicată colectării a deșeurilor reciclabile.    

Le reamintim clienților noștri care locuiesc la case și colectează deșeurile reciclabile în saci galbeni că în aceștia se depozitează doar ambalaje din plastic, metal, hârtie și carton, cum sunt: PET-uri, recipiente de detergenți, ambalaje  din plastic ale produselor de îngrijire (gel de duș, șampon, balsam, săpun lichid), folii și pungi din plastic, folie din aluminiu, doze din aluminiu, cutii din conserve, ambalaje  din hârtie și carton ale produselor alimentare (cutii de pizza, cartoane de ouă), maculatură, ziare și cutii din carton. Recomandăm ca toate deșeurile să se depoziteze în saci doar după ce au fost clătite, pliate și/sau strivite, în funcție de ambalaj.  

INAPOI LA STIRI