+40 374 885 693

Informare și recomandări pentru sezonul rece – Oradea și Zona Metropolitană Oradea

  • 18 utilaje RER Vest acționează pentru degajarea carosabilului și pentru prevenirea poleiului de la începerea ninsorii în Municipiul Oradea 
  • Echipajele de salubrizare menajeră ale RER Vest lucrează conform programelor de colectare stabilite, fără evenimente deosebite

Echipajele de deszăpezire RER Vest au ieșit pe traseele stabilite pentru deszăpezire azi, 27 noiembrie, începând cu ora 10, conform urgențelor stabilite prin contractul cu Primăria Oradea. Astfel, se acționează cu 18 utilaje: o cisternă care împrăștie clorură de calciu și 17 utilaje care împrăștie material antiderapant pentru a degaja carosabilul și pentru a preveni formarea de polei. În zona centrală a orașului, cu precădere în Piața Unirii, se intervine manual cu fulgi de clorură de magneziu.

RER Vest reamintește cetățenilor din Muncipiului Oradea că, conform planului de acțiune, după căderea primei ninsori se acționează pe străzile cuprinse în Urgența 1: zonele de acces ale spitalelor, instituțiilor publice și unităților de învățământ, toate pasajele,  parcările, podurile și arterele principale. Concomitent se deszăpezesc și străzile asfaltate din zona de dealuri.

Colectarea deșeurilor menajerese desfășoară fără întreruperi, atât în Municipiul Oradea, cât și în Zona Metropolitană Oradea, conform graficelor de colectare. Având în vedere că astăzi, 27 noiembrie, este zi de colectare a deșeurilor reciclabile din hârtie și carton în Muncipiul Oradea, dar și în unele comune din Zona Metropolitană, le recomandăm clienților să depoziteze aceste deșeuri golite și pliate, împachetate în sacii albaștri sau în alt tip de saci transparenți, colorați, pentru a evita umezirea lor.

Le reamintim clienților din Municipiul Oradea și comuna Borș, unde se colectează deșeuri biodegradabile (pubela maro) că în perioada rece, din cauza gradului de umiditate mare a acestui tip de deșeuri, există riscul ca ceea ce se depozitează în pubelă să înghețe. Astfel îi sfătuim pe clienți să țină această pubelă într-o zonă mai ferită (garaj/terasă) și să o scoată spre colectare cât de des posibil, pentru a evita blocarea resturilor bio în recipient sau deteriorarea recipientului în momentul golirii, dacă deșeurile au înghețat.

Orădenii care vor să sesizeze situații legate de deszăpezirea din Oradea sau de colectarea deșeurilor sunt rugați să sune fie la Call Center RER Vest, la numărul 0374 885 693, fie să contacteze compania prin email la sesizari@rervest.ro.

INAPOI LA STIRI