+40 374 885 693

Distribuim sacii galbeni în Oradea

De la 1 noiembrie demarăm distribuirea sacilor galbeni în Oradea. Destinați deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, fiecare dintre clienții RER Vest care au contract pentru ridicarea reciclabilelor din saci vor primi câte o rolă de 25 de saci galbeni. Conform contractului cu administrația locală orădeană, cei 25 de saci sunt calculați să le ajungă clienților minimum șase luni, dacă este scos săptămânal pentru ridicare.

Pentru a avea trasabilitatea împărțirii sacilor galbeni, în acest an, vom începe să distribuim sacii în ziua în care se vor ridica deșeurile menajere reziduale – într-o marți, data de 1 noiembrie.

Controlorii companiei noastre vor merge pe teren în spatele autospecialei RER, și vor pune sacii în pubelele negre ale clienților. Totodată, colegii noștri vor scana CIP-urile pubelelor în care au lăsat sacii pentru deșeurile reciclabile, pentru a putea dovedi împărțirea sacilor.

Astfel, îi rugăm pe orădenii care au contracte de colectare a deșeurilor de metal, plastic, hârtie și carton din saci să scoată în 1, 3, 8 și 10 noiembrie pubelele negre, atât pentru golirea lor, cât și pentru a primi în ele sacii gratuiți. Controlorii noștri vor merge pe traseele din oraș, în fiecare dintre zilele programate pentru colectarea deșeurilor reziduale, până când vor reuși să acopere măcar 80% dintre clienți. Îi informăm pe orădenii care vor primi saci, că o dată realizată citirea CIP-ului de identificare de pe pubelă de către colegii noștri se consideră că au primit sacii pentru reciclabile. Am calculat că o lună de zile ar fi suficientă pentru a distribui saci celor aproape 15.000 de orădeni care locuiesc la case. Facem precizarea că, în ceea ce îi privește pe localnicii cu datorii de peste 90 de zile, aceștia trebuie să-și achite datoriile pentru a putea să beneficieze de rola galbenă.

Pe această cale le reamintim clienților noștri de la case să scoată pubelele la limita de proprietate în seara de dinaintea zilei de colectare a deșeurilor, având în vedere că echipajele RER Vest încep colectarea de la ora 2 dimineața.

Ce punem în sacul galben?

În Oradea, sacul galben este destinat depozitării deșeurilor din:

  • plastic – PET-uri, ambalaje de detergent, ambalaje cum sunt cele pentru șampon și gel de duș, caserole din plastic, pungi și folii din plastic, ambalaje Tetra Pack (cutii de lapte, cutii de suc) – clătite și uscate; 
  • metal – cutii de conserve, doze din aluminiu, capace – clătite și uscate; 
  • hârtie și carton – ziare, reviste, produse din papetărie, caiete, cutii de carton, pliate și legate.
INAPOI LA STIRI